KÖZLEMÉNY

Annak ellenére, hogy hivatalos óvás az eredményekkel kapcsolatban nem érkezett a női végeredmény tekintetében versenyzői nyilatkozat alapján az eredménylistában változást fogunk átvezetni.

A verseny során is a hangosbemondón többször is jeleztük, hogy a rajtegyenesből a főútra történő kikanyarodáskor fokozottan figyelünk a felezővonal átlépésre.
Sajnos Magyarországon teljes útzárat nem engednek vagy számunkra, szabadidős egyesület számára, akik nem részesülnek az állami sportforrásokból, nincs módunk megfinanszírozni. Ezért az engedélyeket, alapvetően úgy kapjuk, hogy a KRESZ szabályainak betartása kötelező, ami annyit jelent, hogy jobb oldalon kellene haladni. A folyamatosan felezővonalon haladókat a motoros versenybírók csak figyelmeztetésben részesítik, ezért büntetést soha nem szabtunk ki.
Azonban a kikanyarodásnál a korábbi években több versenyző is életveszélyes közlekedési és versenyszituációt teremtettek, azzal, hogy kisebb vagy nagyobb mértékben átlépték a felezővonalat, melynek során versenybírókat szinte elütve (káromkodással illetve, hogy miért áll az út közepén, útban), a szemben a cél felé haladó versenyzőket és a szabályosan sávjukban közlekedő autósokat és természetesen saját testi épségüket is veszélyeztetve.
A rajthely jelenlegi helyére történő áthelyezésnek évében, a versenytapasztalatok alapján a fentiek miatt született az a döntés, hogy a kikanyarodásnál (és azt követő 50 m-en belül) a felezővonalat (egyértelmű határvonal) átlépő versenyzők időbüntetést kapnak.